SIS-index kan ge värdefull statistik i ditt val av internetannonsering

18 april, 2011 av mail@olaabrahamsson.se: Lämna en kommentar >>

sis-index.se kan du ta del av offentlig besöksstatistik för medverkande webplatser. Det är oftast webbplatser som erbjuder annonsutrymme som på detta sätt vill bevisa sitt besökarantal för att lättare kunna sälja annonsplatser till annonsörer. Det är oberoende statistik som gör att annonsören kan få ett visst underlag inför sitt beslut om priset för annonseringen är rätt.

Tänk dock på att det är totalt antal besökare som presenteras. Det är inte säkert att sidan där din annons placeras har samma besökarantal såvida inte annonsen är placerad på alla webbplatsens sidor.

Dessutom har annonsens placering en betydelse. En exponering är inte detsamma som att besökaren har sett din annons. Titta på webbplatsen som du funderar att annonsera på. Hur stor är konkurrensen mellan olika annonser och mellan annonser och redaktionellt innehåll? Vilket annonsstorlek erbjuds? Och är den placerad där annonser brukar placeras (långt ut till höger) eller ligger den på huvudytan av webbplatsen där ofta det redaktionella innehållet ligger?

Läs mer på sis-index.se >>

Tipsa eller kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera.